Da li ste se ikada zapitali kako da jednostavno i brzo zapakujete paket? Ovo pitanje je često postavljano i u nastavku teksta ćemo se potruditi da dobijete što konkretniji odgovor.

Materijali koje bi svaka firma pa čak i porodica trebala da ima u svom okruženju je selotejp,  samolepljiva traka i streč folija. Kada je u pitanju streč, svojim osobinama potpuno zadovoljava osnovne potrebe primarnog pakovanja i definitivno u njene pozitivne strane spadaju jednostavna nabavka, velika ponuda na tržištu i široka primena.

U zavisnosti od potreba pakovanja i tehničkih mogućnosti kompanije, u ponudi je streč različitog kvaliteta koji deklariše debljinu i elongaciju koja se kreće se od 7 mikrona do 30 mikrona u komercijalnoj upotrebi. Tehnološki u procesu proizvodnje streč folije i nabavke iste od strane korisnika vrlo je bitna elongacija (rastegljivost, žilavost) što nas upućuje da je bitno da odabir kvaliteta bude pravilan i usklađen potrebama a ujedno se odražava na utrošak i eventualne uštede u materijalima za pakovanje.

Kompaktnost više paketa ili formiranje paletnog pakovanja je imperativ logistike i sigurnog transporta. Bez streč folije svaki distributivni centar ne bi funkcionisao na jednostavan način. Takođe na tržištu je primetan trend sve većeg korišćenja proizvoda za pakovanje od strane firmi koje se bave prevozom robe (brze pošte) od vrata do vrata koje imaju neophodnost i imperativ dobro pripremljenog i spakovanog paketa za transport i zaštitu istog od oštećenja. Samim tim, savremenim odnosom prema logistici i transportu streč folija kao proizvod se pozicionira u sam vrh neophodnih materijala za pakovanje.

 

era packaging strec folija

Karakteristike i benefiti streč folije

  • Jednostavnost rukovanja

Ručna upotreba i ovijanje paketa / paleta obezbeđuje efikasnost i brzinu pakovanja na zadovoljstvo radnika koji lako, jednostavno i na vreme završava posao i pripremu pošiljke za transport.

  • Elongacija / rastegljivost

Streč folija obezbeđuje čvrstinu i kompaktnost paketa / palete i čini je sigurnom u transportu. U zavisnosti od deklarisanog kvaliteta čini streč foliju manje ili više isplativom u pakovanju kada se uporedi sa utroškom iskorišćenog materijala. Naročito se to odražava na mašinsku upotrebu sa dodatnim istezanjem streč folije.

  • Lepljivost streč folije

Obezbeđuje dobro prijanjanje izmedju slojeva folije prilikom ovijanja i čini paket kompaktnim bez mogućnosti odmotavanja folije ili rasturanja paketa u transportu.

  • Iskorišćenje materijala

Maksimalno iskorišćenje materijala sa rolne, rukovaoc koristi ovijajući paket streč filma do zadnjih milimetara sa 100% iskorišćenjem.

  • Širina rolne 500 mm

Ova standardna širina raspoređuje ovijanje paleta u racionalnom odnosu broja namotaja i postiže kompaktnost i čvrstinu sa manjim utroškom materijala sa svega 5 do 6 ovijanja palete visine od 2 metara  (u svakom ovijanju predviđen je preklom od 10 do 15 cm ), normalno za teže i zahtevne palete broj ovijanja  i elongacija se pojačava.

  • Držač ili umetak streč folije

Mogućnost korišćenja plastičnog umetka ili metalnog držača je predviđena montažom na kartonsku hilznu kako bi olakšalo rukovaocu rad i zaštitu dlanova od fizičkog oštećenja trenjem kartona o kožu.

  • Reciklaža

Streč folija je reciklažni materijal što je čini evropski priznatim standardom i popularnim materijalom za pakovanje usklađenim svetskim težnjama za upotrebom takvih materijala.

Zaključak

U svom širokom programu materijala za pakovanje kompanija Era Packaging poseduje i odličnu ponudu streč folije od 23 mikrona u standard kvalitetu za ručnu i mašinsku upotrebu koji se u ovoj osnovnoj verziji ustalio u redovnoj nabavci gotovo svih kompanija kojima je potrebno pakovanje.

Raspoloživost zaliha, vreme isporuke i ponuda su usklađene potrebama korisnika.

Za dodatna pitanja možete nas kontaktirati na telefon koji se nalazi u nastavku kako bi dobili sve potrebne informacije u vezi naše ponude proizvoda za pakovanje.

Kontakt telefon je:

065 308 0 308

Do sledećeg čitanja,

Srećno pakovanje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *